Den 24. april er det Verdensdagen for Forsøgsdyr – en dag, hvor man verden over sætter fokus på forsøgsdyrene og dét, de udsættes for.
Forsøgsdyrenes Værn er initiativtager til og medstifter af Verdensdagen for Forsøgsdyr, hvilket skete på et møde i 1979 i København med vore internationale samarbejdspartnere.
I Danmark må op mod en halv million forsøgsdyr hvert år lade livet i ofte meget lidelsesvoldende og belastende forsøg. Vi vil bare helst ikke vide det. Vi bliver vrede og forargede, når vi læser om, at kæledyr vanrøgtes eller mishandles. At forsøgsdyr udsættes for store lidelser, er der færre der reagerer overfor. Og det kan undre, for det er jo de samme dyrearter, der er kæledyr og forsøgsdyr. Har man blot den mindste respekt for dyr, så bliver man nødt til at give forsøgsdyrene en tanke og en hånd. Det faktum at forsøgsdyrenes lidelser foregår bag lukkede døre, bør ikke få os til at glemme dem.
Siden Forsøgsdyrenes Værns stiftelse i 1963 har vi utrætteligt gjort opmærksom på forsøgsdyrene og der er sket mange fremskridt – men der er stadig lang vej at gå. Den bedste måde, hvorpå man kan komme bort fra forsøg på dyr er ved at sætte noget andet i stedet. Forskning i alternativer til dyreforsøg er øget i de senere år – men især i udlandet. Forsøgsdyrenes Værn gør sit til at fremme forskningsprojekter som fører til, at forsøgsdyr skånes og erstattes med dyrefri metoder. Hvert år udlover vi en større sum penge til forskningsprojekter, som kan erstatte forsøg på dyr. Læs mere om projekter støttet af Forsøgsdyrenes Værn.
Finder du forskning i dyrefri metoder vigtig, så send et bidrag på 1551 – 4 69 82 82 eller MobilePay 55 88 70
Husk også at du i din hverdag kan hjælpe forsøgsdyrene: alt hvad du anvender af gængse varer i din husholdning – det være sig rengøringsmidler, hovedpinetabletter, kosmetik eller hygiejniske produkter – er testet på dyr. Ved at være en bevidst forbruger og kun købe varer, der ikke er testet på dyr, kan du hjælpe forsøgsdyrene. Læs mere under de forskellige menupunkter hér på hjemmesiden.