Resistente bakterier er blevet en større trussel langt hurtigere, end eksperterne hidtil har forudset det. Studier peger på, at resistente bakterier i 2050 vil tage livet af lige så mange mennesker som for eksempel kræftsygdomme. Den seneste sag fra Rigshospitalet, hvor 68 kritisk syge spædbørn blev smittet med MRSA-bakterien, mens de var indlagt, understreger aktualiteten af denne bog.

“Antibiotika anvendes ikke bare til syge mennesker i sundhedsvæsenet. De anvendes også i stor stil i moderne industriel husdyrproduktion til produktion af billigt kød4. Man regner med, at 70 procent af verdens antibiotikaforbrug i dag går til industriel kødproduktion. Når man producerer billigt kød med brug af store mængder antibiotika, producerer man samtidig en masse resistente bakterier, og disse bakterier kan smitte videre til mennesker”, skriver Hans Jørn Kolmos.

Ifølge professor i mikrobiologi Hans Jørn Kolmos er det nødvendigt med en anden tilgang til udvikling og ikke mindst brugen af antibiotika i sundhedsvæsenet og landbruget, hvis vi i fremtiden vil undgå, at helt almindelige infektioner kan blive livstruende.
En utrolig velskrevet bog i et forståeligt sprog. Læs den!

4 McKenna M.: Big Chicken. The incredible storyof how antibiotics created modern agriculture and changed the way the world eats.
Washington DC. National Geographic Partners 2017.

Hans Jørn Kolmos (f. 1948) er professor på Syddansk Universitet og tidligere overlæge på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Odense Universitetshospital, hvor han blandt andet har ledet forskningen i MRSA.

Titlen er en del af vidensserien MODERNE IDEER og kan fåes hos Informations  Butik til 50 kr. ISBN 9788794272711   https://butik.information.dk/collections/moderne-ideer

Der er mange gode grunde til at komme bort fra dyreforsøg. Èn af dem er dyrene…

Hjælp forsøgsdyrene
Giv et bidrag på
MobilePay 55 88 70Scan koden med din mobiltelefons kamera

Forskning uden brug af dyr:
se filmen

AFSLØRING: læs hvad aberne blev udsat for i Elon Musk’ forsøg med hjerneimplantater. Meld dig ind i Forsøgsdyrenes Værn og modtag folderen.
Ja, jeg vil gerne være medlem …