forsøgsdyrenes værn

Det kan nytte ...

Efter mange års pres fra europæiske forsøgsdyrsorganisationer og den europæiske befolkning har Allergan vist, at de har lyttet til protesterne. Firmaet færdigudviklede i 2011 et alternativ til den grusomme muse-testmetode. Den ny celletestmetode er nu godkendt til brug i USA, i 27 europæiske lande og i flere andre lande.

Gaia mouse-beskåret med tak og logo2

 

Protesterne hjælper!
De øvrige selskaber, som fremstiller botulinumtoksin-produkter, Merz Pharma, Ipsen, Eisai og Croma, er begyndt at føle presset fra de mange protester fra dyrevenner verden over, og er også begyndt at udvikle dyrefri testmetoder. Merz har fået sin celletestmetode godkendt i USA i begyndelsen af 2015 og godkendelsen i Europa forventes inden november 2016. Men det går langsommere med Ipsen, Eisai og Croma. Ipsen er næsten færdig med at udvikle en dyrefri testmetode og håber, at ansøge om godkendelse af metoden i første halvdel af 2016. Herefter venter en godkendelsesprocedure, som kan være lang. Eisai påstår, at de er ved at gå igang med udvikling af en dyrefri testmetode, og at de forventer at indsende deres testmetode til godkendelse i Europa inden august 2017. Det er p.t. usikkert, om det østrigske selskab Croma, som snart begynder at sælge botulinumtoksin-produkter fremstillet af et koreansk firma, Hugel Inc., overhovedet er gået igang med at udvikle en dyrefri metode.

Botulinum er ét af verdens giftigste stoffer. Selvom det også anvendes til medicinske formål, er giften bedst kendt for sin kosmetiske brug til midlertidigt at reducere ansigtslinier og rynker. Det sker ved at lamme relevante ansigtsmuskler med indsprøjtning af nervegiften.
Men mange er fortsat ikke klar over, at hundredetusinder af mus verden over påføres store lidelser i testningen af dette stof.
Musene udsættes for den kontroversielle LD50-giftighedstest. Grupper af mus får indsprøjtninger i bughulen med forskellige doser af butulinum-toksin for at finde den dosis, som dræber halvdelen af dyrene. Dette indebærer forfærdelige lidelser for dyrene. De kvæles langsomt idet bl.a. musklerne, der styrer åndedrættet, efterhånden lammes.

Forsøgdyrenes Værn opfordrer alle firmaer til at bestræbe sig yderligere, for at få den lidelsesvoldendende testning på mus helt erstattet med dyrefri metoder snarest muligt!

Se filmoptagelser fra botulinumtestning:

Bemærk, at Botox® er oprindeligt et varemærke, der er registreret af Allergan, som i den løbende produkttestning af deres botox-præparater nu er gået over til en dyrefri metode. Betegnelsen botox er dog i medier og i befolkningen blevet en fællesbetegnelse for den gruppe af botulinum-produkter, som hovedsageligt anvendes til rynkebehandling.

About us - in English

Har du en kort besked, kan du skrive til os ved at klikke hér. Du kan alternativt lægge en besked hos det firma der passer telefon for os — nummeret er    

33 32 00 16

Hjælp forsøgsdyrene
Giv et bidrag på
MobilePay 55 88 70

Der er mange gode grunde til at komme bort fra dyreforsøg. Èn af dem er dyrene…

VISTE DU, AT

Vacciner til menneskebørn testes på… dyrebørn