Forsøgsdyr er glemte dyr   – det arbejder vi på at ændre

Hvad ferieparadiset skjuler…

Så er næste skridt i Mauritius-kampagnen taget: nu lanceres en turistoplysnings-kampagne, hvor vi opfordrer rejsearrangører og turistkontorer til at gøre en indsats for, at påvirke regeringen på Mauritius til at sætte en stopper for den brutale indfangning og salg af langhalede makakaber.

Tourism Awareness campaign

Etisk turisme er i stigende grad blevet et parameter for turister, og det er et centralt anliggende for mange, når de overvejer hvor rejsen skal gå hen. Kampagnen med sloganet Mauritius – ikke en ferie for aberne skal henlede opmærksomheden på landets ledende rolle som leverandør af aber til den globale forskningsindustri. Næste skridt i kampagnen er at opfordre rejsearrangører til at henvende sig til Mauritius’ regering samt turistorganisationen ”Mauritius Turisme Promotion Authority” (MTPA), og fremføre deres bekymring over, at den barske handel med aber til forsøg kan plette øens ry som ferieparadis.

Den beskæmmende virkelighed
Gennem årene er tusindvis af vilde langhalede makakaber blevet fanget i naturen på Mauritius og placeret under helt unaturlige forhold i store opsamlings- og avlsanlæg over hele øen. Abernes afkom eksporteres som gods i flyenes lastrum til forsøgslaboratorier i USA og EU, herunder Storbritannien, Spanien, Frankrig og Tyskland. De seneste tal viser, at i 2013 blev over 6000 aber eksporteret til udenlandske forsøgsinstitutter.

Forsøgsdyrenes Værn har skrevet til de rejsebureauer i Danmark, som reklamerer med, at de udbyder rejser til Mauritius. Vi vil på denne side oplyse om rejsearrangørernes reaktion på Foreningens henvendelse.

Læs mere om vores kampagne Red aberne på Mauritius.

Hvad kan du gøre?

  • DU kan også sende rejsearrangørerne et brev, hvori du opfordrer dem til at henvende sig til Mauritius regering og til landets turistorganisation MTPA. Se listen over danske rejsearrangører, der reklamerer med rejser til Mauritius.
  • Se det brev Forsøgsdyrenes Værn har skrevet til rejsearrangørerne, og bliv inspireret heraf.
  • Skriv til den mauritiske premierminister og de internationale turistkontorer – se en liste med dem hér, og forslag til brev hér.

VISTE DU, AT

Vacciner til menneskebørn testes på… dyrebørn

Hjælp forsøgsdyrene
Giv et bidrag på
MobilePay 55 88 70

Vil du sikre dyrefri forskning i fremtiden?

Af etiske grunde er det vigtigt at støtte dyrefri forskning. Ikke blot fordi dyrene skånes for lidelser, men fordi forskningsresultaterne er menneske-relevante og ikke forstyrres af, at være udført i en helt anden organisme.
Forsøgsdyrenes Værn finansierer forskning, der kan erstatte dyreforsøg og vi har en seriøs, proaktiv tilgang til udfasning af forsøgsdyr i medicinsk forskning – helt i tråd
med EU-direktivet på området.
Forsøgsdyrenes Værn mener, at en fuldstændig erstatning af dyreforsøg med andre metoder på sigt vil føre til teknologisk innovation, fremme lægevidenskaben og levere pålidelige data, der er relevante for mennesker.
Hjælp forsøgsdyrene – giv din støtte på: 1551-4 69 82 82 eller MobilePay 55 88 70
Gaver er fradragsberettigede efter SKAT’s regler, men husk i så fald at oplyse cpr.nr. hér.
Læs om nogle af de projekter Forsøgsdyrenes Værn har støttet her…