forsøgsdyrenes værn

Stop testning af rengøringsmidler på dyr

nytt2 skärpa 2
Danmark er værst

Ifølge den seneste officielle EU-statistik er der i EU kun seks lande, der fortsat tester husholdningsprodukter på dyr. Hér skiller Danmark sig ud, idet vi ifølge statistikkerne anvender det største antal dyr til testning af husholdningsprodukter. De øvrige EU-lande (udover de førnævnte seks) er ophørt med brugen af forsøgsdyr på dette område. Danmark halter altså bagud.

Vi ønsker et EU-forbud

I 2009 indførtes et EU-forbud mod brug af forsøgsdyr ved testning af kosmetik samt kosmetiske ingredienser. En naturlig følge vil være, at man opfordrer EU til et forbud mod testning af husholdningsprodukter på forsøgsdyr. Testningen er ikke nødvendig, og der findes allerede en mængde ikke-dyretestede rengøringsprodukter på markedet: de er enten producerede med allerede kendte og sikre sammensætninger af råvarer, eller testede uden brug af forsøgsdyr. Hjælp os med at få gennemført forbuddet:

Deltag i vores underskriftindsamling

Giv din underskrift og hjælp forsøgsdyrene!

1kaninDenne underskriftindsamling er afsluttet.

2kaninDel denne kampagne på Facebook, og opfordr dine venner til at skrive under!

3kaninUdskriv underskriftlister i papirform hér, indsaml underskrifter og indsend de udfyldte lister til .vores adresse. Underskrifterne vil blive afleveret til EU-Parlamentet. Hvis du ikke har adgang til printer, kan du bestille lister hér.

4kaninBestil gratis kampagnemateriale og uddel infoblad! Fortæl familie, arbejdskolleger og venner, at vi har brug for deres underskrift for at få EU-Parlamentet til at forstå, at vi siger nej til husholdningsprodukter, der er testet på dyr.

Køb produkter der ikke er testede på dyr

DU kan hjælpe forsøgsdyrene! Som forbruger er det vigtigt, at du kun køber rengøringsprodukter, der ikke er testede på dyr. Se efter mærket med den springende kanin, når du handler i din lokale helsekost, i supermarkedet eller på nettet. Gå eventuelt sammen med venner og naboer om at købe stort ind over nettet, så I kan spare penge. Se vores liste over producenter, hvis produkter ikke er testede på dyr.

OBS: Politikerne har ændret reglerne således, at velgørende foreninger årligt skal modtage 100 gaver af 200 kr. for fortsat at være godkendt efter Ligningslovens § 8a. Gaverne skal være fra forskellige mennesker, og flere gaver fra samme person tæller altså i denne sammenhæng kun som én gave. Hjælp os meget gerne med at opfylde denne regel! Kontingent tæller ifølge reglerne ikke som gave.

Opdatering 4. marts 2017:Smiley egen

Denne underskriftindsamling er afsluttet.

TAK til alle der deltog

Læs mere:

Yderligere info om dyrevenlig rengøring
Faktaark om testning af rengøringsmidler på dyr