Forsøgsdyr er glemte dyr   – det arbejder vi på at ændre

Computersimulation bør erstatte forsøgsdyr

Det er nu muligt, at teste ny hjertemedicin i et virtuelt menneske. Det viser nye undersøgelser på University of Oxfords afdeling for computervidenskab.

Computermodeller af menneske-hjerteceller viste en højere grad af nøjagtighed (89-96%) end tests udført i forsøgsdyr (75-85%), når det gjaldt påvisning af bivirkninger af en given medicin. Til eksempel viste computermodellerne farlige hjerte-arytmier, hvor hjerterytmen bliver uregelmæssig og hjertet helt kan stoppe.

Forsøgene viser, at man i det tidlige stadie af lægemiddeltestning kraftigt kan reducere brugen af forsøgsdyr, forbedre sikkerheden af lægemidler og nedbringe risikoen for de patienter, som senere indgår i kliniske forsøg med et lægemiddel. Problemerne med forskelle mellem dyr og menneskers reaktioner på et stof – og risikoen for, at bivirkninger overses – undgås helt ved computersimulationen, fortæller forskerne bag studiet.

Foto: ©The Conversation

 

VISTE DU, AT

Vacciner til menneskebørn testes på… dyrebørn

Hjælp forsøgsdyrene
Giv et bidrag på
MobilePay 55 88 70

Vil du sikre dyrefri forskning i fremtiden?

Af etiske grunde er det vigtigt at støtte dyrefri forskning. Ikke blot fordi dyrene skånes for lidelser, men fordi forskningsresultaterne er menneske-relevante og ikke forstyrres af, at være udført i en helt anden organisme.
Forsøgsdyrenes Værn finansierer forskning, der kan erstatte dyreforsøg og vi har en seriøs, proaktiv tilgang til udfasning af forsøgsdyr i medicinsk forskning – helt i tråd
med EU-direktivet på området.
Forsøgsdyrenes Værn mener, at en fuldstændig erstatning af dyreforsøg med andre metoder på sigt vil føre til teknologisk innovation, fremme lægevidenskaben og levere pålidelige data, der er relevante for mennesker.
Hjælp forsøgsdyrene – giv din støtte på: 1551-4 69 82 82 eller MobilePay 55 88 70
Gaver er fradragsberettigede efter SKAT’s regler, men husk i så fald at oplyse cpr.nr. hér.
Læs om nogle af de projekter Forsøgsdyrenes Værn har støttet her…