Red aberne på Mauritius

Støt Forsøgsdyrenes Værn og vore europæiske søster-organisationer i bestræbelserne på at stoppe den respektløse og barske handel med og eksport af aber til brug i forskningsindustrien. Aberne på Mauritius er jaget vildt, for der er penge i at sælge dem til forsøg.

Mauritius

De fleste mennesker er uvidende om, at ferieparadiset Mauritius hvert år eksporterer flere end 6000 aber til forsøgslaboratorier rundt om i verden. Mauritius er en af ​​verdens største eksportører af aber til forskningsindustrien. Vilde aber indfanges med brutale metoder på deres levesteder i junglen, rives fra deres familiegruppe og holdes fanget bag tremmer på betongulve i store anlæg på Mauritius. Her tilbringer de deres liv med at producere unger til forskningsindustrien. Ungerne fjernes fra deres mødre i en tidlig alder, og transporteres sidenhen i små kasser i flyenes fragtrum til forsøgslaboratorier rundt om i verden, hvor de går en barsk skæbne i møde.

Verdens største eksportør af langhalede makakaber
Mauritius er verdens største eksportør af langhalede makakaber, og den næststørste leverandør af aber til den globale forskningsindustri. Foruden makakaber eksporterer Mauritius også Cynomolgus-aber. Aberne eksporteres primært til USA og europæiske lande som Storbritannien, Frankrig og Spanien. Trods det faktum at makakaben er opført på “Konventionen om international handel med udryddelsestruede arter”s liste (kendt som CITES), er udnyttelsen af denne primatart vidt udbredt på Mauritius.
Èt af opsamlingscentrene for makak- og cynomolgusaber ligger i Sydfrankrig, og herfra videresælges aber til forsøg i Europa.

Nedslagtning af overskud
Ét af de største primat-avlsfirmaer på øen, Noveprim Ltd, slagter hundredevis af aber, herunder drægtige hunner og unger, fordi de kommer i “overskud”, når efterspørgslen ikke når op på antallet af avlede dyr. Denne meningsløse nedslagtning er blot en del af den hensynsløse handel med primater fra øen.

Slagtet overskud...
Slagtet overskud…

Internationalt pres på Mauritius: stop handel med aber
Forsøgsdyrenes Værn og dets 21 søsterorganisationer – alle medlemmer af ECEAE (European Coalition to End Animal Experiments) – har iværksat en kampagne, som opfordrer til, at der sættes en stopper for handelen med primater fra Mauritius, og deres anvendelse i forskning. Vi opfordrer vore tilhængere til at skrive protestbreve til Mauritius’ regering, ambassader og konsulater over hele Europa.

Bekymrende forslag om flere forskningslaboratorier
Forsøgsdyrenes Værn er desuden meget bekymret over forslaget om vedtagelsen af en Pre-Clinical Research Bill, som vil betyde etablering af forskningslaboratorier på Mauritius, hvilket vil påføre bestanden fortsatte og store lidelser, og tilskynde til yderligere brug af disse dyr.
Vi er i ECEAE bekymrede for, at de europæiske forskningsvirksomheder vil unddrage sig offentlighedens søgelys, og den stadig mere restriktive EU-lovgivning når det gælder forsøg på primater, ved at flytte deres primatforsøg til lande som bl.a. Mauritius med en ikke-eksisterende forsøgslovgivning.

Det er på høje tid at råbe vagt i gevær! Se herunder hvad DU kan gøre, for at sætte en stopper for denne udvikling.

Hvad kan du gøre?

■ Skriv til de mauritiske ambassader i udlandet – se forslag til brev hér. Se også listen over mauritiske ambassader hér, for at finde adresse eller e-postadresse at sende til.

■ Send en mail til den mauritiske premierminister, Sir Anerood Jugnauth.

Skriv til Air France, som nu er det eneste luftfartsselskab, som fragter forsøgsaber.

AFSLØRING: læs hvad aberne blev udsat for i Elon Musk’ forsøg med hjerneimplantater. Meld dig ind i Forsøgsdyrenes Værn og modtag folderen.
Ja, jeg vil gerne være medlem …

Forskning uden brug af dyr:
se filmen

Er det også hvad du véd om forsøg på dyr? Få ny viden ved at indmelde dig i Forsøgsdyrenes Værn
Ja, jeg vil gerne være medlem …

Der er mange gode grunde til at komme bort fra dyreforsøg. Èn af dem er dyrene…

Hjælp forsøgsdyrene
Giv et bidrag på
MobilePay 55 88 70

Scan koden med din mobiltelefons kamera