forsøgsdyrenes værn

Menneskeorganer på chip

En forskergruppe på Wyss Institute, Harvard University, har bygget videre på deres første udgave af en biochip, som var en lunge-på-en-chip, og har nu udviklet en chip-model af det menneskelige fordøjelsessystem. Forskegruppen fik i 2010 noget af et gennembrud, da de udviklede en teknologi, som kan bygge miniature-kopier af organer på en ’biochip’, hvilket har potentialet til at ændre den måde medicinsk forskning udføres på – hvor forsøgsdyrene jo p.t. må lægge krop til.
Fordøjelsessystemet-på-en-chip er indvendigt beklædt med levende humane celler, og eftergør struktur, fysiologi og mekanismer i den menneskelige fordøjelse, og kan endda eftergøre væksten af levende mikrober i fordøjelsessystemet.

tarmarMikrochippen vil ifølge forskerne være en mere nøjagtig model end cellekulturer eller dyremodeller, og den vil give ny indsigt i bl.a. tarmsygdomme som den inflammatoriske tarmsygdom Crohn’s og blødende tyktarmsbetændelse (Colitis Ulcerosa), og i effektiviteten og sikkerheden af den potentielle behandling, man ønsker at afprøve.

Leder af forskningsgruppen, dr. Ingber, mener, at de dyremodeller, som i øjeblikket ligger til grund for testningen af behandlingsstrategier, ofte ikke viser sig effektive, når de anvendes til mennesker. ”De mere akkurate in vitro-sygdomsmodeller, som denne fordøjelsessystem-chip, kan gøre, at vi langt hurtigere kan udvikle effektiv medicin til de mennesker, der lider af sygdomme i fordøjelses-organerne.”

About us - in English

Har du en kort besked, kan du skrive til os ved at klikke hér. Du kan alternativt lægge en besked hos det firma der passer telefon for os — nummeret er    

33 32 00 16

Hjælp forsøgsdyrene
Giv et bidrag på
MobilePay 55 88 70

Der er mange gode grunde til at komme bort fra dyreforsøg. Èn af dem er dyrene…

VISTE DU, AT

Vacciner til menneskebørn testes på… dyrebørn