Menneskeorganer på chip

En forskergruppe på Wyss Institute, Harvard University, har bygget videre på deres første udgave af en biochip, som var en lunge-på-en-chip, og har nu udviklet en chip-model af det menneskelige fordøjelsessystem. Forskegruppen fik i 2010 noget af et gennembrud, da de udviklede en teknologi, som kan bygge miniature-kopier af organer på en ’biochip’, hvilket har potentialet til at ændre den måde medicinsk forskning udføres på – hvor forsøgsdyrene jo p.t. må lægge krop til.
Fordøjelsessystemet-på-en-chip er indvendigt beklædt med levende humane celler, og eftergør struktur, fysiologi og mekanismer i den menneskelige fordøjelse, og kan endda eftergøre væksten af levende mikrober i fordøjelsessystemet.

tarmarMikrochippen vil ifølge forskerne være en mere nøjagtig model end cellekulturer eller dyremodeller, og den vil give ny indsigt i bl.a. tarmsygdomme som den inflammatoriske tarmsygdom Crohn’s og blødende tyktarmsbetændelse (Colitis Ulcerosa), og i effektiviteten og sikkerheden af den potentielle behandling, man ønsker at afprøve.

Leder af forskningsgruppen, dr. Ingber, mener, at de dyremodeller, som i øjeblikket ligger til grund for testningen af behandlingsstrategier, ofte ikke viser sig effektive, når de anvendes til mennesker. ”De mere akkurate in vitro-sygdomsmodeller, som denne fordøjelsessystem-chip, kan gøre, at vi langt hurtigere kan udvikle effektiv medicin til de mennesker, der lider af sygdomme i fordøjelses-organerne.”

AFSLØRING: læs hvad aberne blev udsat for i Elon Musk’ forsøg med hjerneimplantater. Meld dig ind i Forsøgsdyrenes Værn og modtag folderen.
Ja, jeg vil gerne være medlem …

Forskning uden brug af dyr:
se filmen

Er det også hvad du véd om forsøg på dyr? Få ny viden ved at indmelde dig i Forsøgsdyrenes Værn
Ja, jeg vil gerne være medlem …

Der er mange gode grunde til at komme bort fra dyreforsøg. Èn af dem er dyrene…

Hjælp forsøgsdyrene
Giv et bidrag på
MobilePay 55 88 70

Scan koden med din mobiltelefons kamera