forsøgsdyrenes værn

Sejr for dyrene

Forsøgsdyrenes Værn har fået medhold i, at dyreforsøgsforbud også gælder for testning af kosmetik udført uden for EU.

dommer

Kosmetikprodukter må ikke sælges i Danmark og de andre EU-lande efter 11. marts 2013, hvis produktet eller dets ingredienser er blevet testet på levende dyr– også hvis testningen er blevet udført i lande uden for EU. Det konstaterede EU-domstolen den 21. september i år. Domstolens udtalelse var et svar på et spørgsmål indsendt af den britiske landsret (High Court of Justice). Den britiske domstol havde bedt EU-domstolen fortolke reglerne i en sag mellem den britiske regering og den kreds af europæiske virksomheder, der fremstiller ingredienser til kosmetikprodukter.

Sagen begyndte med tre virksomheder, der ønskede at sælge kosmetik med ingredienser, som oprindeligt var fremstillet til salg i Kina og Japan. Disse to lande kræver fortsat, at kosmetik-ingredienser testes på dyr, og testene var blevet udført. Ingredienserne var endnu ikke tilsat de kosmetiske produkter, man ønskede at markedsføre i EU.

I sammenslutningen ECEAE*, hvor Forsøgsdyrenes Værn er ét af medlemsorganisationerne, valgte vi at fremføre overfor de britiske myndigheder, som havde rejst sagen, at dyreforsøgsforbuddet gælder for markedsføring af kosmetiske produkter, og for enhver bestanddel de måtte indeholde, som er blevet testet på dyr, uanset om testningen er udført uden for EU med henblik på at kunne sælge produktet i ikke-EU-lande. Den fortolkning er EU-domstolen enig i, idet den fastholder, at data fra dyreforsøg udført uden for EU ikke kan anvendes med henblik på markedsføring af kosmetik i EU.

En stor sejr for dyrene og for forbrugere med respekt for dyr!

About us - in English

Har du en kort besked, kan du skrive til os ved at klikke hér. Du kan alternativt lægge en besked hos det firma der passer telefon for os — nummeret er    

33 32 00 16

Hjælp forsøgsdyrene
Giv et bidrag på
MobilePay 55 88 70

Der er mange gode grunde til at komme bort fra dyreforsøg. Èn af dem er dyrene…

VISTE DU, AT

Vacciner til menneskebørn testes på… dyrebørn