forsøgsdyrenes værn

International Botox-uge: Send din protest NU!

Hjælp forsøgsmusene … klik hér og send din protest mod de grusomme testmetoder.

Den internationale Botox-uge begynder mandag d. 18. juli, hvor vi sammen med vores internationale samarbejdspartnere påny sætter fokus på testningen af botox-produkter.

eisai_postkarte2Kampagnen vil fortsat være målrettet det japanske firma Eisai, der har forgrenet sig til både Tyskland, Italien, Spanien, Frankrig, Schweiz og England.

Firmaet står bag botulinum-toxin-B-produktet NeuroBloc (populært benævnes botulinum-produkter botox), som ifølge Bundesinstitut für Risikobewertung* alene i Tyskland er blevet testet på hele 60.000 mus i 2014 – og på 30.000 mus i 2015. Eisai anvender en kontroversiel testmetode, LD50, hvor halvdelen af musene – ved fuld bevidsthed – langsomt dør af kvælning, fordi deres åndedrætsorganer lammes efter indsprøjtning af botulinum-giften.

Der findes alternativer!
Firmaet Allergan udviklede i 2011 et alternativ til den forfærdelige muse-testmetode. Den nye metode er godkendt til brug i både USA, 27 europæiske lande og i flere andre lande (læs mere hér). Ikke desto mindre fortsætter Eisai med at teste deres produkter på dyr, og de er ikke alene om det; det britiske firma Ipsen anvender også fortsat mus, når de tester deres botox-produkter.

Fik du sendt din protest til Eisai?
Ellers har du chancen nu! I april igangsatte Forsøgsdyrenes Værn og vores europæiske samarbejdspartnere en kampagne, som du stadig kan være med til at støtte op om; klik hér og vis det japanske firma Eisai, at deres metoder er uacceptable!

* videnskabeligt institut under det tyske Ministerium for Ernæring og Landbrug.

botox international2


Læs hvad vi tidligere har skrevet om emnet:

https://www.forsoegsdyrenes-vaern.dk/hjaelp-forsogsdyrene-kraev-dyrefri-testning-af-botox/

https://www.forsoegsdyrenes-vaern.dk/botox/