Forsøgsdyr er glemte dyr   – det arbejder vi på at ændre

Luftfartsselskaber fragter aber til forsøg

03,redigeretNogle luftfartsselskabers sirupsagtige reklamer for egne fortræffeligheder, luksus og komfort står i stærk kontrast til de lidelser, som dyr gennemgår nede under passagersæderne i flyenes lastrum. Forsøgsdyr fragtes over enorme afstande jorden rundt – ofte efter først at være transporteret langt i bil til en lufthavn.

Stærkt belastende transporter
Når det gælder aber, så pakkes de enkeltvis i små trækasser, og også de fragtes først over lange afstande på land – ofte med flere omladninger undervejs fra én lastbil til en anden – inden de når den første lufthavn på rejsen. Her stables de som gods i fragthaller, inden de læsses på flyet. Undervejs omlæsses de i lufthavne til nye fragthaller, med ny ventetid, inden de fragtes videre med et andet fly.

01,redigeretDyrene kan stå i fragthaller i mange timer og op til et døgn inden transporten genoptages. Undervejs udsættes dyrene for hårdhændet håndtering af de kasser de sidder i, ufattelig megen støj, kulde, træk eller manglende ventilation. For dyrene er alle disse påvirkninger skrækindjagende og så belastende, at mange ender med at blive syge. For slet ikke at tale om dyrenes psykiske tilstand, når de når frem.

Hvorfra kommer disse aber?
Aberne kan komme fra Tanzania, Indonesien, Barbados, den vestindiske ø St. Kitts, Filippinerne, Laos, Cambodia, Vietnam, Kina og Mauritius. En del af disse aber er indfanget i naturen og atter andre kommer fra store avlscentre. Aber lever i familiegrupper, og uanset om de fanges i naturen, eller kommer fra avlscentre, så rives de bort fra den gruppe, der giver dem tryghed, og sendes ud på den lange rejse mod forsøgslaboratorierne.

Hvorhen fragtes de?
Bestemmelsesstederne er forsøgslaboratorier i Europa, USA, 04,redigeretog Japan.

Hvorfor?
Handelen med forsøgsdyr er lukrativ. Det er den verdensomspændende forskningsindustri som er årsag til den lukrative handel med og transport af aber. De ansatte på avlscentrene, indfangere af vilde aber, chauffører, lufthavnspersonale, flyselskaber m.fl. tjener alle sammen på handelen med forsøgsaber.

VISTE DU, AT

Vacciner til menneskebørn testes på… dyrebørn

Hjælp forsøgsdyrene
Giv et bidrag på
MobilePay 55 88 70

Vil du sikre dyrefri forskning i fremtiden?

Af etiske grunde er det vigtigt at støtte dyrefri forskning. Ikke blot fordi dyrene skånes for lidelser, men fordi forskningsresultaterne er menneske-relevante og ikke forstyrres af, at være udført i en helt anden organisme.
Forsøgsdyrenes Værn finansierer forskning, der kan erstatte dyreforsøg og vi har en seriøs, proaktiv tilgang til udfasning af forsøgsdyr i medicinsk forskning – helt i tråd
med EU-direktivet på området.
Forsøgsdyrenes Værn mener, at en fuldstændig erstatning af dyreforsøg med andre metoder på sigt vil føre til teknologisk innovation, fremme lægevidenskaben og levere pålidelige data, der er relevante for mennesker.
Hjælp forsøgsdyrene – giv din støtte på: 1551-4 69 82 82 eller MobilePay 55 88 70
Gaver er fradragsberettigede efter SKAT’s regler, men husk i så fald at oplyse cpr.nr. hér.
Læs om nogle af de projekter Forsøgsdyrenes Værn har støttet her…