forsøgsdyrenes værn

Kinesiske forskere lærer dyrefri metoder

Forskere i Kina er ved at lære at teste kosmetik med andre metoder end på dyr. Institute for In Vitro Sciences (IIVS) er en global leder i udvikling af alternativer, og er kendt for sin indsats for at hjælpe virksomheder, som ønsker at gå fra dyreforsøg til andre metoder uden brug af dyr.

Firmaet har afholdt et seminar på Beijing Technology and Business University (BTBU), hvor de underviste kinesiske forskere i, hvordan man kan teste kosmetiske ingredienser uden brug af dyr. Træningen blev muliggjort af en bevilling til IIVS fra den amerikanske dyreværnsforening PETA, og pengene blev blandt andet anvendt til at indkøbe nødvendigt udstyr til kurset.
chinese students
BTBU er hjemsted for det største universitetsprogram i ’kosmetik-videnskab’ i Kina, og uddannelsesstedet er ved at etablere et nyt laboratorium til at undervise og gennemføre in vitro test – testning uden brug af dyr.

På kurset trænedes deltagerne bl.a. i en procedure, der kan anvendes istedet for den lidelsesvoldende Draize øjenirritations-test, som udføres på kaniner. Fakultetet planlægger nu flere, fremtidige træningssessioner.