Forsøgsdyr er glemte dyr   – det arbejder vi på at ændre

Mordene på tegnerne på Charlie Hebdo er også et tab for dyreværn

Den canadiske miljøaktivist, Paul Watson, som i 1977 stiftede organisation Sea Shepherd Conservation Society, som især er kendt for sin kamp for havets dyr og sine hval-aktioner med skibet Sea Shepherd, skrev i anledning af mordene på tegnerne på det franske satiriske magasin Charlie Hebdo:

”Tabet af tegnerne på Charlie Hebdo er også et slag mod dyreværn.

Dyreværnsorganisationer har idag mistet fire store og talentfulde aktivister med mordene på tegnerne John (Cabu) Cabut, Stéphane (Carb) Charbonnier, Bernard (Tignous) Verlhac og George Wolinski. Fire tegnere som jævnligt tegnede tegninger, hvor værn af dyr var i centrum.

Charlie Hebdo er f.eks. den eneste franske avis, der bl.a. klart fordømmer tyrefægtning, at holde delfiner i fangenskab, samt jagt på storvildt. Magasinet publicerede også en ugentlig dyreværns-tegneserie.bull

En af attentatmændene råbte ’Vi har dræbt Charlie Hebdo’. Med mit kendskab til franskmændene betvivler jeg, at de nu vil lade Charlie Hebdo dø. Om noget vil kampen for ytringsfriheden styrkes.”

Charlie Hebdo er en satirisk publikation. Navnet stammer fra Charles De Gaulle og Hebdo betyder ugentligt. Magasinet har haft satiriske tegneserier og artikler om alle de mange politiske partier og alle religioner. Den katolske kirke har sagsøgt magasinet flere gange.

VISTE DU, AT

Vacciner til menneskebørn testes på… dyrebørn

Hjælp forsøgsdyrene
Giv et bidrag på
MobilePay 55 88 70

Vil du sikre dyrefri forskning i fremtiden?

Af etiske grunde er det vigtigt at støtte dyrefri forskning. Ikke blot fordi dyrene skånes for lidelser, men fordi forskningsresultaterne er menneske-relevante og ikke forstyrres af, at være udført i en helt anden organisme.
Forsøgsdyrenes Værn finansierer forskning, der kan erstatte dyreforsøg og vi har en seriøs, proaktiv tilgang til udfasning af forsøgsdyr i medicinsk forskning – helt i tråd
med EU-direktivet på området.
Forsøgsdyrenes Værn mener, at en fuldstændig erstatning af dyreforsøg med andre metoder på sigt vil føre til teknologisk innovation, fremme lægevidenskaben og levere pålidelige data, der er relevante for mennesker.
Hjælp forsøgsdyrene – giv din støtte på: 1551-4 69 82 82 eller MobilePay 55 88 70
Gaver er fradragsberettigede efter SKAT’s regler, men husk i så fald at oplyse cpr.nr. hér.
Læs om nogle af de projekter Forsøgsdyrenes Værn har støttet her…