forsøgsdyrenes værn

Græshopper i forsøg

To tyske forskere fra City University of Applied Sciences Bremen har valgt at bruge de tyske skatteydernes penge på et lidelsesvoldende dyreforsøg: de byggede en skræddersyet centrifuge – en maskine, der kan udøve en kontinuerlig og målbar mekanisk kraft på, hvad der er inde i den. På centrifugen monterede de bure, hvor de i hver placerede en nylig klækket græshoppe (Locusta migratoria).

Læs mere »

Falske forskningsartikler

Falske forskningsartikler er en stigende tendens, viser undersøgelser. Neuropsykolog Bernhard Sabel fra det tyske Otto von Guericke University i Magdeburg har foretaget en omfattende gennemgang af omkring 5000 neurovidenskabelige artikler og er rystet over det, han har fundet.

Læs mere »

Stemning imod dyreforsøg

En meningsmåling, udført i november 2022 af det engelske firma Savanta ComRes, i 8 EU-lande (herunder Danmark), afslører offentlighedens bekymringer, når det gælder brugen af dyr i forskning, testning og uddannelse.
Undersøgelsen understreger behovet for at gøre mere for at fremskynde dyrefri forskning, og for en udfasning af forsøgsdyr. Se hvad afstemningen viste.

Læs mere »
About us - in English

Har du en kort besked, kan du skrive til os hér. Du kan alternativt lægge en besked hos det firma der passer telefon for os — nummeret er

33 32 00 16
forsøgsdyrenes-værn-karen-blixen3

VISTE DU, AT

Vacciner til menneskebørn testes på… dyrebørn

Vil du sikre dyrefri forskning i fremtiden?

Af etiske grunde er det vigtigt at støtte dyrefri forskning. Ikke blot fordi dyrene skånes for lidelser, men fordi forskningsresultaterne er menneske-relevante og ikke forstyrres af, at være udført i en helt anden organisme.
Forsøgsdyrenes Værn finansierer forskning, der kan erstatte dyreforsøg og vi har en seriøs, proaktiv tilgang til udfasning af forsøgsdyr i medicinsk forskning – helt i tråd
med EU-direktivet på området.
Forsøgsdyrenes Værn mener, at en fuldstændig erstatning af dyreforsøg med andre metoder på sigt vil føre til teknologisk innovation, fremme lægevidenskaben og levere pålidelige data, der er relevante for mennesker.

Læs om nogle af de projekter Forsøgsdyrenes Værn har støttet her…